| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

                    

       Radno vreme

       Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 часова

       Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 9:00 - 12:00 часова

       Praznici


        Adresa
        118 00 Prag 1, Mostecká 15
        ČEŠKA REPUBLIKA

 
 
Telefon: + 420 257 532 075 Lokacija / Mapa
             + 420 257 531 582 Konzularna nadležnost
Tel. (konz. odeljenje): + 420 257 533 949 Počasni konzuli
Faks: + 420 257 533 948  

Е-mail: embassy.prague@mfa.rs

Е-mail (konzularno): konzularno.prag@mfa.rs

Veb sajt: http://www.prague.mfa.gov.rs

 
 

 


 
 
 
Promocija turističke ponude Beograda u Pragu
Promocija turističke ponude Beograda održana je u restoranu „U staré cesty“ u Pragu, 27. septembra 2017. godine, u saradnji Turističke organizacije Beograda, „Er Srbije“ i Ambasade Republike Srbije. Prisutnim predstavnicima čeških turističkih agencija i institucija, diplomatskog kora i novinarima, obratila se ambasador Vera Mavrić koja je otvorila promociju. Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je govorio o mogućnostima koje pruža Beograd stranim turistima, posebno tokom predstojećih novogodišnjih praznika. Narednog dana, 28. septembra 2017. godine, nastavljene su aktivnosti promovisanja turističke ponude Beograda, uz podršku i nastup članova SKD „Radost“ iz Praga, koji su delili propagandni materijal na Karlovom mostu.
 
 

Obeležavanje Dana sećanja na prognane i stradale Srbe
Vlada Republike Srbije i Vlada Republike Srpske su na zajedničkoj sednici, održanoj 26.06.2015. godine u Palati Srbija u Beogradu, donele odluku da se svaki 5. avgust zajednički obeležava Danom sećanja na prognane i stradale Srbe 90-tih godina.
 
Povodom obeležavanja Dana sećanja na prognane i stradale Srbe je ove godine u Pragu, u crkvi „Uspenja Presvete Bogorodice“, na Olšanskom groblju, 5. avgusta služen parastos stradalim Srbima 90-tih godina.
 

Nagrade za film „Dnevnik mašinovođe“ na PIFF u Pragu
Srpski film „Dnevnik mašinovođe“, režisera Miloša Radovića, sa Lazarom Ristovskim u glavnoj ulozi, osvojio je nagradu za najbolji film, najbolju glavnu ulogu i nagradu festivala „Grand Prix“ (Zlatnog orla za doprinos evropskoj filmskoj umetnosti) na ovogodišnjem filmskom festivalu „Prague Independent Film Festival“.
 

Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova