| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

                    

       Радно време

       Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова

       Конзуларно одељење (рад са странкама):

        9:00 - 12:00 часова

 


        Адреса
        118 00 ПРАГ 1, Mostecká 15
        ЧЕШКА РЕПУБЛИКА

 
 
Телефон: + 420 257 532 075 Локација/Мапа
                + 420 257 531 582 Конзуларна надлежност
Тел. (конз. одељење): + 420 257 533 949 Почасни конзули
Факс: + 420 257 533 948  

Е-mail: embassy.prague@mfa.rs

Е-mail (конзуларно): konzularno.prag@mfa.rs

Веб сајт: http://www.prague.mfa.gov.rs

 

 


 
 
 
Посета председника Покрајинске владе Војводине Игора Мировића Устечком региону
 
Председник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић је 6. и 7. јуна 2018. године посетио  Устечки регион којом приликом је са гувернером Олдрих Бубeњичеком потписао Меморандум о сарадњи Устечког региона и АП Војводине у областима привреде, научно истраживачке делатности, здравства, социјалне заштите, туризма и културе.
 
   

Презентација српске културе у Чешкој Републици
Фестивал „Дани словенске културе“ одржан је у Чешкој Републици од 31. маја до 2. јуна 2018. године у организацији удружења „Словенске уније“ и уз помоћ Амбасаде Републике Србије у Прагу. Реализовано је низ културних манифестација у  Ходоњину, Старем Мјесту, Ухерском Храдишту, Микулчицама и Велехраду.
 
Међународну словенску конференцију, на којој су учествовали стручњаци и представници словенских удружења и институција, отворили су председник „Словенске уније“ Војтех Мерунка и амбасадор Републике Србије Вера Маврић. Током фестивала приказана је изложба „Заборављена Србија“ на којој су изложени значајни документи  везани за развој српско-чешких односа. Најзначајнији догађај на фестивалу је било представљање Мирослављевог Јеванђеља у „Музеју Библије“ у Велехраду које је реализовано у сарадњи са Матицом српском.
 
Током фестивала фолклорна група СКД „Радост“ из Прага учествовала је на више различитих догађаја, као што је отварање изложбе „Забрањена Србија“ у Ходоњину и „Српски дан“ у Микулчицама. У Ходоњину је 1. јуна 2018. године засађено стабло Панчићеве оморике који је добијено од Шумарског факултета Универзитета у Београду.
 
   
 
         

Међународни фестивал народа, националних мањина и етничких група у Прагу
У Прагу је од 23. до 28. јуна 2018. године одржан међународни фестивал народа, националних мањина и етничких група под називом „Praha srdce národú“.  Фолклорне групе СКД „Радост“ из Прага и „Душан Вукасовић – Диоген“ из Сурчина су након наступа на фестивалу одржале  заједнички концерт у позоришту „Метро“ у Прагу.
 
   

Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова