| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
.

АМБАСАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ЧЕШКА РЕПУБЛИКА - ПРАГ

 

КОНТАКТ

Адреса: 

 Mostecká 277/15

118 00 Праг, Чешка Република

Локација / Мапа

 

АМБАСАДА
 
Радно време:
понедељак – петак
 
08:30 – 16:30 
 
 
Телефон:
+ 420 257 532 075
+ 420 257 531 582

embassy.prague@mfa.rs

http://www.prague.mfa.gov.rs

 
Twitter rebrands as X with
 
Twitter:
 
 
КОНЗУЛАРНО ОДЕЉЕЊЕ
 
  Радно време:
понедељак – петак
 
рад са странкама
09:00 – 12:00
заказивање термина
14:00 - 16:00
 
 
Телефон: + 420 257 533 949

konzularno.prag@mfa.rs

 
Дежурни телефон за време викенда, празника и у
хитним ситуацијама
 
+ 420 257 533 949

 

КОВИД19 - УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК НА ТЕРИТОРИЈУ ЧР (ажурирано 28.11.2023)

 

КАМПАЊА ЗА ЗАШТИТУ ИМОВИНСКИХ ПРАВА СРБА У ФЕДЕРАЦИЈИ БИХ

 

 

ВОДИЧ КРОЗ МЕРЕ ПОДРШКЕ РАЗВОЈУ ИНОВАТИВНЕ ПРИВРЕДЕ

            

                                                                                                                          брошура

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
"Српско вече"

 

28.11.2023.

У организацији и на позив председавајућег међупарламентарне групе чешко-српског пријатељства Посланичког дома Парламента Чешке Републике, господина Јарослава Фолдине (СПД), у клубу Беседа организовано је "Српско вече". Овом догађају је присуствовао амбасадор Републике Србије у Прагу Берислав Векић, који се том приликом обратио окупљенима. Догађај је окупио представнике свих владајућих и опозиционих посланичких група Посланичког дома Парламента Чешке Републике, истичући важност и значај односа између две земље. "Српско вече" је било употпуњено традиционалном музиком, што је допринело топлој и пријатељској атмосфери, те је омогућило боље разумевање и приближавање српске културе и традиције присутнима. Овај догађај је поново потврдио чврсте везе и пријатељство између Чешке Републике и Републике Србије, као и посвећеност обе земље продубљивању билатералних односа на свим нивоима.


Састанак са председником Вацлавом Клаусом

28.11.2023. 

У просторијама Амбасаде одржан је састанак са Вацлавом Клаусом, бившим председником и премијером Чешке Републике, оснивачем и председником управног одбора Института Вацлава Клауса (ИВК). Састанак је обележен неформалним и срдачним тоном, који је омогућио конструктивну размену мишљења. Током састанка, амбасадор Берислав Векић и председник Вацлав Клаус су разговарали о активностима и пројектима ИВК, који је основан 2012. године и који се посвећује култивацији и очувању политичког и идеолошког наслеђа господина Клауса. Поред тога, разматрани су и шири циљеви Института који укључују темељна истраживања и анализе савремених политичких, економских и друштвених изазова, како у Чешкој Републици тако и на међународном нивоу.


Састанак са директором Куће националних мањина

 

 

27.11.2023

Амбасадор Републике Србије у Прагу Берислав Векић, одржао је састанак са директором Куће националних мањина града Прага, господином Јакубом Штједроном. Тема састанка била је српска дијаспора у Чешкој Републици и припрема нових пројеката који имају за циљ јачање њеног положаја и културног идентитета.Током конструктивног дијалога, разматране су различите иницијативе и пројекти који би омогућили бољу интеграцију српске заједнице у чешко друштво, уз истовремено очување њеног културног и језичког идентитета. Амбасадор Векић и господин Штједрон истакли су значај сарадње између амбасаде и Куће националних мањина у реализацији ових пројеката. Састанак је такође био прилика да се разговара о предстојећим културним и образовним догађајима који су од значаја за српску дијаспору у Прагу, као и о могућностима за даље унапређење сарадње у области образовања и културе. Амбасадор Векић је истакао да је сарадња са Кућом националних мањина од изузетног значаја за српску заједницу у Чешкој Републици и изразио задовољство што ће се наставити са развијањем пројеката који ће допринети очувању српског идентитета и културе у дијаспори.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова