| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

                    

       Радно време

       Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова

       Конзуларно одељење (рад са странкама): 9:00 - 12:00 часова

       Празници


        Адреса
        118 00 ПРАГ 1, Mostecká 15
        ЧЕШКА РЕПУБЛИКА

 
 
Телефон: + 420 257 532 075 Локација/Мапа
                + 420 257 531 582 Конзуларна надлежност
Тел. (конз. одељење): + 420 257 533 949 Почасни конзули
Факс: + 420 257 533 948  

Е-mail: embassy.prague@mfa.rs

Е-mail (конзуларно): konzularno.prag@mfa.rs

Веб сајт: http://www.prague.mfa.gov.rs

 
 

 


 
 
 
Промоција туристичке понуде Београда у Прагу
Промоција туристичке понуде Београда одржана је у ресторану „U staré cesty“ у Прагу, 27. септембра 2017. године, у сарадњи Туристичке организације Београда, „Ер Србије“ и Амбасаде Републике Србије. Присутним представницима чешких туристичких агенција и институција, дипломатског кора и новинарима, обратила се амбасадор Вера Маврић која је отворила промоцију. Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић је говорио о могућностима које пружа Београд страним туристима, посебно током предстојећих новогодишњих празника. Наредног дана, 28. септембра 2017. године, настављене су активности промовисања туристичке понуде Београда, уз подршку и наступ чланова СКД „Радост“ из Прага, који су делили пропагандни материјал на Карловом мосту.
 
 

Обележавање Дана сећања на прогнане и страдале Србе
Влада Републике Србије и Влада Републике Српске су на заједничкој седници, одржаној 26.06.2015. године у Палати Србија у Београду, донеле одлуку да се сваки 5. август заједнички обележава Даном сећања на прогнане и страдале Србе 90-тих година.
 
Поводом обележавања Дана сећања на прогнане и страдале Србе је ове године у Прагу, у цркви „Успења Пресвете Богородице“, на Олшанском гробљу, 5. августа служен парастос страдалим Србима 90-тих година.
 

Награде за филм „Дневник машиновође“ на PIFF у Прагу
Српски филм „Дневник машиновође“, режисера Милоша Радовића, са Лазаром Ристовским у главној улози, освојио је награду за најбољи филм, најбољу главну улогу и награду фестивала „Grand Prix“ (Златног орла за допринос европској филмској уметности) на овогодишњем филмском фестивалу „Prague Independent Film Festival“.
 

Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова