| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

                    

       Радно време

       Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова

       Конзуларно одељење (рад са странкама):

        9:00 - 12:00 часова

 


        Адреса
        118 00 ПРАГ 1, Mostecká 15
        ЧЕШКА РЕПУБЛИКА

 
 
Телефон: + 420 257 532 075 Локација/Мапа
                + 420 257 531 582 Конзуларна надлежност
Тел. (конз. одељење): + 420 257 533 949 Почасни конзули
Факс: + 420 257 533 948  

Е-mail: embassy.prague@mfa.rs

Е-mail (конзуларно): konzularno.prag@mfa.rs

Веб сајт: http://www.prague.mfa.gov.rs

 

 


 
 
 
Посета председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић Чешкој Републици

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић је боравила у званичној посети Чешкој Републици 10. и 11. децембра 2018. године, а на позив чешког премијера Андреја Бабиша. Током посете Чешкој Републици председница Владе се састала са председником Чешке Републике Милошем Земаном, као и са председником Сената чешког Парламента Јарославом Кубером и председником Посланичког дома Радеком Вондрачеком. На састанцима је пружена подршка процесу европских интеграција Републике Србије. Истакнут је значај регионалне сарадње и чешка страна је упозната са изазовима са којима се суочава Србија и српски народ на Косову и Метохији. Наглашен је обострани интерес за даљом сарадњом у области економије и трговине и размењена мишљења у вези са питањем миграције.

 

У присуству председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић и председника Чешке Републике Милоша Земана, министар финансија Републике Србије Синиша Мали и министарка финансија Чешке Републике Алена Шилерова потписали су Споразум о регулисању клириншког дуга између Републике Србије и Чешке Републике.

 


Посета министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије Б.Недимовића Чешкој Републици

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије Бранислав Недимовић је током посете Прагу 29. и 30. новембра 2018. године разговарао са министром пољопривреде Чешке Републике Мирославом Томаном. Потврђен је интерес обе стране да се унапреди сарадња у области пољопривреде, укључујући неопходну регулативу сертификата, као и да се подстакну инвестиције у сектору воћарства и повртарства. Одвојени разговор је одржан са замеником министра за заштиту животне средине Чешке Републике Владимиром Смржом о Зеленом климатском фонду.

    


ОБАВЕШТЕЊЕ O УПИСУ У МКР

Држављани Републике Србије који су рођени на територији република бивше СФРЈ, а који у претходном периоду нису покренули упис у матичне књиге Републике Србије, дужни су да, без одлагања, покрену одговарајуће управне поступке из надлежности Министарства за државну управу и локалну самоуправу и регулишу обавезу уписа у матичну књигу рођених у Републици Србији. Надлежне полицијске управе МУП РС које буду решавале по захтевима за издавање путних исправа поднетих у Амбасади РС у Прагу захтеваће допуне захтева са ажурним подацима о упису у матичне књиге Р. Србије, тако да странке неће бити у могућности да прибаве нове путне исправе уколико приликом подношења захтева буду прилагали изводе из матичне књиге рођених које су издали органи из република бивше СФРЈ.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова