| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

                    

       Radno vreme

       Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 часова

       Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

       9:00 - 12:00 часова


       Adresa
       118 00 Prag 1, Mostecká 15
       ČEŠKA REPUBLIKA

 
 
Telefon: + 420 257 532 075 Lokacija / Mapa
             + 420 257 531 582 Konzularna nadležnost
Tel. (konz. odeljenje): + 420 257 533 949 Počasni konzuli
Faks: + 420 257 533 948  

Е-mail: embassy.prague@mfa.rs

Е-mail (konzularno): konzularno.prag@mfa.rs

Veb sajt: http://www.prague.mfa.gov.rs

 

Odluke o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu

Odluke o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu koje su donete 19. juna 2019. godine možete preuzeti na sledećim linkovima:

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-DIJASPORA-2019.pdf

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-REGION-2019-1.pdf


 
 
 
Poseta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića Češkoj Republici

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije Nenad Popović posetio je sa delegacijom 17. jula 2019. godine Češku Republiku, na poziv prvog potpredsednika Vlade i ministra industrije i trgovine Češke Republike Karela Havličeka. Razgovarano je o saradnji u oblasti inovacija i veštačke inteligencije između dve zemlje i dogovoreni su konkretni načini za dalje unapređenje razvoja ove oblasti u budućnosti.

Ministar Nenad Popović je tokom posete obišao Centar za veštačku inteligenciju u Pragu i razgovarao sa direktorom ovog Centra Mihalom Pehoučekom.

 


Izložba Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Pragu

U galeriji „Kritiku“ u Pragu 16. jula 2019. godine otvorena je izložba „Otisak kreativne podsvesti“ Muzeja naivne i marginalne umetnosti iz Jagodine, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Ambasade Republike Srbije u Pragu. Svečanom otvaranju izložbe prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, čeških institucije i naše dijaspore. Prvi savetnik Ambasade Republike Srbije Aleksandra Jovanović je otvorila izložbu.

 


Svečano obeležavanje Vidovdana u Jindrihovicama

Povodom obeležavanja Vidovdana, 28. juna 2019. godine u Mauzoleju u Jindrihovicama, ispred spomen kosturnice stradalim Srbima i Rusima u austrougarskim logorima na teritoriji Češke Republike u Prvom svetskom ratu, služena je liturgija i održan parastos. Svečanosti su prisustvovali predstavnici srpske pravoslavne crkve sa protojerejom Srđanom Jablanovićem, češke pravoslavne crkve sa arhiepiskopom praškim i čeških zemalja Mihalom, Ambasade Rusije i GK iz Karlovih Vari, kao i predstavnici srpske i ruske dijaspore. Ambasador Vera Mavrić se obratila prisutnima prigodnim govorom i položila venac.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova