| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
.

Ambasada Republike Srbije - Prag

Kontakt

Adresa: 118 00 Prag 1, Mostecká 15      .Lokacija / Mapa

.

             AMBASADA                                                      KONZULARNO ODELJENJE

Radno vreme ponedeljak - petak                                  Radno vreme ponedeljak - petak

      08:30 – 16:30 časova                                    rad sa strankama 09:00 – 12:00 časova

 Telefon: + 420 257 532 075                                     zakazivanje termina 14:00 - 16:00

              + 420 257 531 582                                         Telefon: + 420 257 533 949

 

E-mailл: embassy.prague@mfa.rs                                E-mail: konzularno.prag@mfa.rs

Veb sajt: http://www.prague.mfa.gov.rs              dežurni telefon za vreme vikenda i praznika

Twitter: @SRBinCzech                                                  +420 257 533 949

 

 

 

 

 

COVID19 - USLOVI ZA ULAZAK NA TERITORIJU ČR (ažurirano 30.10.2023)

 

KAMPANJA ZA ZASTITU IMOVINSKIH PRAVA SRBA U FEDERACIJI BIH

 

 

 

VODIČ KROZ MERE PODRŠKE RAZVOJU INOVATIVNE PRIVREDE

  

                                                                                                           brošura

 

 


 
 
 
Održan Međunarodni dobrotvorni Festival Ambasada u Pragu
 
 
12.11.2023.
 
U organizaciji Asocijacije diplomatskih supružnika a pod pokroviteljstvom prve dame Češke Republike, gospođe Eve Pavlove, supruge predsednika Češke Republike , gospodina Petera Pavela u Pragu je organizovan je Međunarodni dobrotvorni festival. Festival je organizovan u hotelu Hilton posle pauze od nekoliko godina zbog Кovid pandemije. Na Festivalu su učestvovale 42 zemlje, koje su predstavile nacionalne proizvode. Sva prikupljena sredstva od prodaje nacionalnih proizvoda biće prosleđena u humanitarne svrhe organizacijama Češke Republike. Republika Srbija se predstavila živopisnim štandom sa autentičnim srpskim proizvodima  poznatih srpskih proizvođača vina, rakije, sokova i konditorskih proizvoda. U kulturnom delu programa КUD Radost iz Praga imao je zapažen nastup koji je naišao na topao prijem kod publike. Festivalu su prisustvovale brojne diplomate kao i mnogobrojne  ličnosti iz javne i kulturne sfere Češke Republike.
 
 
 
 

Predstavnici ministarstva odbrane učesnici na CEDC

 

 

 

08.11.2023.

Ambasador Vekić se sastao sa pukovnikom Nebojšom Svjetlicom i kapetanom fregate Vladanom Stanićem, predstavnicima Ministarstva odbrane koji borave u Pragu i učestvuju na sastanku regionalne inicijative Centralnoevropske odbranbene saradnje (CEDC). Predstavnici ministarstva odbrane upoznali su ambasadora Vekića o značaju učešća sa sastanku CEDC. Ove godine sastanak se održava na nivou političkih direktora ministarstva odbrane država članica CEDC i Zapadnog Balkana (WB). Organizator sastanka je ministarstvo odbrane Češke Republike, trenutno presedavajuće CEDC i V4. Ovogodišnji sastanak održava se u formatu CEDC+WB koji je spojen sa sastancima u formatu CEDC+V4. Osnovne teme sastanka su bile analize Plana saradnje u 2023 i nacrta saradnje za 2024. kao i najva i priprema CEDC+WB na nivou ministara odbrane početkom decembra 2023.g u Pragu.


Ambasador Vekić posetio ČVUT

02.11.2023.

Ambasador Berislav Vekić posetio je Češki Tehnički Univerzitet (ČVUT)  u Pragu i sastao se sa rektorom ČVUT-a, prof.dr. Vojtehom Petračekom i generalnim sekretarom, rukovodiocem odeljenja za odnose sa javnošću gospođom Lucija Orgonikovom.  ČVUT je jedan od najvećih i najstarijih tehničkih univerziteta u Evropi u čijem sastavu se nalazi osam fakulteta (građevinarstvo, mašinstvo, elektrotehnika, nuklearno i fizičko inženjerstvo, arhitektura, saobraćaj, biomedicinsko inženjerstvo, informacione tehnologije). Glavna tema razgovora je bila upoznavanje sa organizacijom i radom ČVUT-a. Razgovaralo se o inicijaciji saradnje između Beogradskog Univerziteta i ČVUT, razmena naučnih dostignuća, učešće u zajedničkim naučnim programima, razmena iskustva iz oblasti profesionalne delatnosti kao i razmena studenata.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova